Opole – gdzie dobrze zjeść?
Piękne wnętrza, dania o idealnie wyważonym smaku, oryginalne menu i najlepsze, węgierskie wina – taka właśnie jest restauracja w opolskim hotelu Czardasz.
Zjecie tu sycący obiad, wykwintną kolację, ale też desery, bazujące na tradycyjnych przepisach babci szefa kuchni, Margit. Restauracja Czardasz to idealne miejsce na spotkanie rodzinne, czy wieczór z przyjaciółmi, a także różnego rodzaju przyjęcia okolicznościowe. Organizujemy jubileusze, chrzciny, bankiety, spotkania integracyjne, imprezy firmowe i wiele więcej.
Szef kuchni poleca

Zupy
- Halászlé – zupa z rybą, pieczoną papryką i smażoną cebulą
- ostra zupa rybna (segedyńska)
- bogracz z wołowiną, przygotowywany na ogniu w tradycyjnym kociołku

Dania jarskie
- ser smażony w chrupiącej panierce
- zapiekana papryka faszerowana
- lesco – ryż podawany z pomidorami, cebulą i papryką w wonnych przyprawach
Dania mięsne
- leczo – klasyczne oraz w wersji na ostro
- wątróbka drobiowa w towarzystwie aromatycznego sosu
- gulasz duszony na czerwonym winie

Desery
- czekoladowy tort węgierski (z dodatkiem moreli lub karmelu)
- naleśniki z farszem orzechowym
- somlói galuska wg Golleritsa, wypełniony bakaliami i czekoladą oraz skropiony rumem

Węgierskie specjały, które zachwycą Wasze podniebienia, serwujemy również na wynos. Dodatkowo, oferujemy dowóz w promieniu 5 km od naszej restauracji.
Nasza sala pomieści nawet do 150 Gości. Dzięki dostępnej bazie noclegowej oraz wygodnemu parkingowi, restauracja idealnie sprawdzi się na zaaranżowanie wymarzonego wesela.
W każdy piątek i sobotę w lokalu odbywają się wieczory muzyczne, raz w miesiącu wykonawcy przyjeżdżają na nie prosto z Węgier. W zmiennym repertuarze muzyka poważna, filmowa, pop i swing, jak również wywodząca się z tradycji węgierskich.

