Opole – gdzie dobrze zjeść?

Piękne wnętrza, dania o idealnie wyważonym smaku, oryginalne menu i najlepsze, węgierskie wina – taka właśnie jest restauracja w opolskim hotelu Czardasz.

Zjecie tu sycący obiad, wykwintną kolację, ale też desery, bazujące na tradycyjnych przepisach babci szefa kuchni, Margit. Restauracja Czardasz to idealne miejsce na spotkanie rodzinne, czy wieczór z przyjaciółmi, a także różnego rodzaju przyjęcia okolicznościowe. Organizujemy jubileusze, chrzciny, bankiety, spotkania integracyjne, imprezy firmowe i wiele więcej. 

Szef kuchni poleca

Zupy

  • Halászlé – zupa z rybą, pieczoną papryką i smażoną cebulą
  • ostra zupa rybna (segedyńska)
  • bogracz z wołowiną, przygotowywany na ogniu w tradycyjnym kociołku

Dania jarskie

  • ser smażony w chrupiącej panierce
  • zapiekana papryka faszerowana
  • lesco – ryż podawany z pomidorami, cebulą i papryką w wonnych przyprawach

Dania mięsne

  • leczo – klasyczne oraz w wersji na ostro
  • wątróbka drobiowa w towarzystwie aromatycznego sosu
  • gulasz duszony na czerwonym winie

Desery

  • czekoladowy tort węgierski (z dodatkiem moreli lub karmelu)
  • naleśniki z farszem orzechowym
  • somlói galuska wg Golleritsa, wypełniony bakaliami i czekoladą oraz skropiony rumem

Węgierskie specjały, które zachwycą Wasze podniebienia, serwujemy również na wynos. Dodatkowo, oferujemy dowóz w promieniu 5 km od naszej restauracji. 

Nasza sala pomieści nawet do 150 Gości. Dzięki dostępnej bazie noclegowej oraz wygodnemu parkingowi, restauracja idealnie sprawdzi się na zaaranżowanie wymarzonego wesela.

W każdy piątek i sobotę w lokalu odbywają się wieczory muzyczne, raz w miesiącu wykonawcy przyjeżdżają na nie prosto z Węgier. W zmiennym repertuarze muzyka poważna, filmowa, pop i swing, jak również wywodząca się z tradycji węgierskich.

opole restauracja
restauracja opole